//

У Єрусалимі освятили таблицю з тестом «Отче наш» білоруською мовою

Свіжий випуск «L'Osservatore Romano» повідомляє про відкриття таблиці з молитвою «Отче наш» білоруською мовою. Таблицю встановили в єрусалимському монастирі «Pater Noster» на Оливній горі 25 жовтня.

 

Газета звертає увагу, що на  відкритті була присутня представницька делегація католицьких єпископів з Білорусії на чолі з Митрополитом Мінсько-Могилівським Архиєпископом Тадеушем Кондрусевичем.

 

Ватиканське видання зазначає, що з нагоди урочистого відкриття меморіальної дошки, до Єрусалиму була організована спеціальна проща білоруських католиків, в якій взяло участь більше 150 осіб. Після урочистого освячення, паломники взяли участь у Святій Літургії в церкві Pater Noster. Як звертає увагу «L'Osservatore Romano», під час Служби Божої Архиєпископ Кондрусевич молився за 9 млн. мешканців Білорусії, значна кількість яких –православні, а католики становлять лише 10%.

 


«Зараз також і вони можуть молитися «Отче наш» на своїй рідній мові, у місці, де Ісус навчав цієї молитви», – зазначає Ватиканське видання.

 


Нагадаємо, що на стінах та в галереях монастиря Pater Noster  молитву «Отче наш» викладено мозаїкою вже майже всіма мовами світу. Серед них українською, російською і навіть старослов'янською.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё