//

У Єгипті заарештовано двох неписьменних дітей-християн - імам заявив, що вони рвали сторінки Корану

У Єгипті в місті Бені-Суєйф за образу ісламу заарештовані двоє неповнолітніх дітей із сімей християн-коптів.

 

10-річний Набіль Нагі Ріцк і 9-річний Міна Наді Фараго поміщені в дитячий ізолятор міста до неділі, поки триває розслідування.

 

Діти були заарештовані за заявою місцевого імама Ібрагіма Мохаммеда Алі, який стверджує, що на власні очі бачив, як діти рвали сторінки Корану.

 

Спочатку імам відвів дітей в місцеву церкву і зажадав, щоб священик покарав їх, але священнослужитель відмовився. Тоді імам, незадоволений його рішенням, разом з трьома місцевими жителями відвів дітей в суд.

 

Батько одного з хлопчиків вже пояснив, що діти неграмотні і просто не могли знати, що рвуть сторінки священної для всіх мусульман книги. Він закликав владу звільнити дітей.

 

Нагадаємо, що відносини в Єгипті між мусульманами і християнами-коптами різко загострилися після хвилі протестів проти фільму "Невинність мусульман", який у багатьох країнах вже визнаний екстремістським.

 

Нещодавно в двох містах Єгипту на будинках християнських сімей та їх торгових закладах з'явилися записки з ультиматумом: або покиньте міста, або будете вбиті.

 

Єгипетські копти представляють найбільш значну християнську громаду Близького Сходу. За різними даними, вони складають від 6% до 10% з 90 мільйонів єгиптян, що проживають як на території Єгипту, так і за його межами. Тільки в Каїрі діє 163 коптські церкви.

 

За матеріалами: newsru.com