//

У Єгипті визначили обранців нового глави коптів

Розпочалась складна процедура обрання 118-го коптського папи, котрий стане наступником Шенуди ІІІ, що помер 17 березня цього року. В єгипетській коптській газеті «al Watan» було опубліковано список із 2594 осіб, що голосуватимуть за обрання нового папи. До списку, окрім митрополитів, єпископів та монахів, входять також представники мирянських асоціацій, коптські державні посадовці, відомі особи та журналісти. Цього разу новиною буде те, що важливу роль в обранні папи відіграватиме коптська діаспора: близько однієї п’ятої всіх учасників голосування становлять представники спільнот з-поза Єгипту.


Вибори нового папи мають відбутися в листопаді. Учасники голосування із 17 кандидатів виберуть трьох, з яких, відповідно до стародавнього методу, Божим провидінням буде обрано папу. Список 17 кандидатів було представлено в кінці травня.


Серед кандидатів найбільш кваліфікованими є: 70-річний секретар Священного Синоду, митрополит Бішой, 52-річний єпископ Юаніс, колишній секретар Шенуди ІІІ. Впродовж наступних кількох тижнів діючий патріарх єпископ Пахомій ймовірно затвердить коротший остаточний список кандидатів. Тоді буде оприлюднено короткі фільми про кожного кандидата, які транслюватимуть на коптських телеканалах.


За матеріалами Vatican Insider