//

У Єгипті спроба мусульман викрасти християнку закінчилася вбивством двох її родичів

У єгипетській провінції Мінья спроба мусульманина викрасти жінку з коптської сім'ї закінчилася вбивством двох християн, ще кілька отримали поранення, пише Assyrian International News Agency.

 

35-річний лідер банди мусульманин Алі Хусейн разом з двома своїми братами - колишніми в'язнями вторглися в будинок 25-річної матері двох дітей коптської християнки Хіям Закі Захер з наміром забрати її до себе. Двома тижнями раніше Хусейн пригрозив родині Захер, що він викраде її, якщо вони не виплатити 1 млн. єгипетських фунтів.

 

Один із членів сім'ї - 24-річний Єфрем намагався перешкодити Хусейну, але був убитий. Те ж сталося з батьком жінки, 61-річним Ібрагімом Марзук. Банда Хусейна чекала на вулиці. Коли вони почули постріли, то почали стріляти з рушниць, поранивши ще 3-ох членів родини коптів. У перестрілці був убитий сам Хусейн, хоча незрозуміло, хто в нього стріляв.

 

Всю худобу сім'ї Хіям Захер бандити теж розстріляли.

 

Місцеві салафіти, дізнавшись про смерть Хусейна, погрожують помстою. Близько 9 тис. коптів живуть у страху перед бандою, яка складається майже з 300 чоловік.

 

Копти звинувачують поліцію в змові з бандитами, оскільки вона прибула на місце вбивства тільки через 4 години після початку насильства.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru