//

У Єгипті натовп мусульман розгромив християнську школу

У селі Абу Аль-Ріш (Верхній Єгипет, провінція Асуан) озброєний ножами величезний натовп мусульман напав на працівників школи Нотр-Дам, звинувачуючи їх у «незаконному» будівництві церкви. Двох монахинь госпіталізовано.

 

Монахині провели 8годин в облозі в гостьовому будинку школи. Нападникам не вдалося туди прорватися, але вони розграбували інші приміщення, що належать школі, забравши камери безпеки, електрообладнання, супутникові антени та інші речі.

 

Співробітники школи намагалися визволити монахинь з будівлі, але мусульмани не хотіли їх випускати, погрожуючи спалити їх разом з будівлею. Працівники школи викликали поліцію, але спочатку прибули тільки 3 офіцери, які не могли заспокоїти величезний натовп. Потім приїхали 4 вантажівки з підкріпленням, але і після цього влада не скоро змогла втихомирити погромників.

 

Під час нападу юрби на школу з трьох ближніх мечетей через гучномовці на мінаретах звучали заклики не дати християнам «заволодіти землею предків» і «побудувати в селі церкву і монастир», розповів власник школи Мелад Камел Гарас.

 

У мовній школі Нотр-Дам навчається близько 560 учнів, 360 з них є мусульманами, решта - християни-копти. В школі працюють близько 170 працівників, з них 60 сповідують Християнство, інші - іслам.

 

За матеріалами: sedmitza.ru