//

У Єгипті мусульмани руйнують християнську церкву IX століття

Церкві в єгипетському Рашіді загрожують зносом. Прокурор в олександрійському суді Мохаммад Мостафа Камел з двома синами і кількома іншими мусульманами приїхав до церкви св. Марії в 4 години дня 8 жовтня з важкою технікою. Вони зруйнували частину вівтаря, стверджуючи, що мають право на знесення храму, пише Assyrian International News Agency.

 

Камел намагається знищити храм з 2009 р. Згідно з його заявою, грецька православна церква IX ст., яку орендують копти (число греків в Рашіді значно скоротилося, і громада прийняла рішення продати храм, який раніше їй належав ), була куплена ним. У 2009 р. він і його сини зробили першу спробу знищити храм, зруйнувавши стіну. Тоді ж був поранений охоронець парафії. Жодних документів про демонтаж церкви Камел не надав.

 

Парафіяльний священик Максімос у супроводі ще одного клірика і адвоката звернулися в поліцію з проханням про допомогу. В поліцейському відділку Камел і його сини погрожували позивачам смертю. Поліція конфіскувала техніку, але жоднихх правових заходів відносно Камела не прийняла.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru