//

У Єгипті мусульмани організовують «курс антихристианізаціі»

У південно-єгипетському місті Асван буде організований «курс антихристианізаціі», спрямований, як вказують його впроваджувачі, на «ісламську освіту молоді, роз'яснення способів протистояння спробам навернення на християнство».

 

Як повідомляє координатор акції Ібрахім аль-Атмані, студент інженерного факультету, експериментальний курс триватиме 1 тиждень.

 

«Приводом для проведення такого курсу стали дедалі частіші випадки спроб навернення мусульман на християнство, а також надання неправдивої інформації про іслам, - заявив Атмані. - Ми хочемо уникнути конфронтації і провокаційних розмов, і навпаки зосередитися на цивілізованому діалозі між двома релігіями».

 

Правда, ніяких фактів, що підтверджують навернення в Єгипті мусульман на християнство, не наведено. Навпаки, статистика відзначає чималу кількість навернень в іслам коптських християн.

 

За словами Ібрагіма аль-Атмані, багато людей з різних міст вже висловили інтерес до майбутнього курсу: очікується прибуття сотень слухачів з Меньї і Кени, а також трьох лекторів.

 

Даний освітній курс – не перша спроба привернути увагу до так званої проблеми навернення мусульман на християнство в Єгипті. Існує, наприклад, Інститут ісламського опору християнству - інтернет ресурс, що надає матеріали для боротьби з наверненнями на християнство. «Інститут» позиціонує себе як «науково-дослідна організація, що спеціалізується на опорі християнізації і закликає до об'єднання всіх мусульман заради протистояння небезпеки потрапити в «сіті хреста».

 

За матеріалами sedmitza.ru