//

У Вірджинії повернули Десять Заповідей у школи

Шкільний округ на південному заході Вірджинії повертає у всі школи зображення скрижалей із Заповідями Мойсея. Всі п'ять членів правління округу одноголосно проголосували за повернення цих зображень, оскільки в округ посипалися скарги від батьків і місцевого духовенства. При цьому юрист правління виступав проти цього рішення, наполягаючи, що Заповіді в школах протирічать Конституції, яка забороняє державну підтримку релігії.

 

Десять заповідей щонайменше 10 років висіли в кожній з 5 шкіл округу поряд з копіями Конституції США. Проте в середині грудня це не сподобалося одному з місцевих жителів, і він подав в округ скаргу. Заповіді забрали і замінили Декларацією незалежності. Тоді група батьків і пасторів зібрала підписи за повернення Заповідей. 25 січня округ розпорядився повернути все на свої місця.

 

Представники атеїстичних і секуляристських організацій, обурені рішенням округу, заявили, що його керівництво «піддалося настроям мас» і «свідомо порушило закон, не знайшовши в собі мужності його захистити». Вони також виразили впевненість, що рішення буде оскаржене в суді.

 

За матеріалами www.regions.ru