//

У Відні пройшла міжнародна конференція католицького військового духовенства

У віденському Інституті релігії та світу 19 жовтня відбулася міжнародна конференція католицького військового духовенства. 17 військових єпископів, військові капелани з різних країн світу приїхали до Австрії, щоб поділитися досвідом.

 

Католицький інститут військового духовенства, як і Католицька Церква в цілому, зараз переживає складні часи. У різних країнах світу бракує військових священиків. Як повідомив глава швейцарської єпископської конференції єпископ Норберт Бруннер, для забезпечення духовних потреб солдатів швейцарської армії потрібно 356 католицьких священиків і протестантських пасторів. На сьогоднішній день в армії служать тільки 249 капеланів.

 

Незважаючи на створення соціальних і психологічних служб в армії, духовна допомога військових капеланів залишається незамінною. Оскільки армійське і церковне керівництво надає великого значення проблемі нестачі священиків, у Швейцарії залучають священиків для служіння в армії. У 2010 р. були пом'якшені, зокрема, умови, необхідні для прийому духовенства в армію: навчання в рекрутських школах більше не входить до переліку вимог.

 

Про успішне служінні своїх підопічних – військових капеланів Південної Кореї – розповів єпископ Ксав'єр Ю Су. Згідно з його інформацією, південнокорейські військові капелани зо останні 60 років охрестили понад 380 тис. чоловік. Ця цифра становить 7, 4% всіх католиків Південної Кореї. У південнокорейській армії зараз служать 94 католицьких військових капеланів, котрим допомагають 35 монахинь і 45 мирян. Серед духовних осіб інших релігій в південнокорейській армії працюють 272 протестантських пастори і 136 буддійських монахів.

 

Військовий єпископ з США Френк Річард Спенсер розповів, що католицькі капелани відповідають за 1,5 млн. солдатів-католиків, які служать в армії США. Військові священики в США працюють, перш за все, з молодими солдатами, більшості з котрих, на думку єпископа, потрібно етичне виховання.

 


За матеріалами sedmitza.ru