//

У Відні пройде хода зі смолоскипами на підтримку переслідуваних християн

Екуменічна платформа з 20 правозахисних організацій, яку координує «Christian Solidarity / CSI-Österreich» проводить у Відні  ходу із смолоскипами з метою звернути увагу на християн, переслідуваних за віру в різних країнах світу.

 

Демонстрація солідарності з переслідуваними християнами пройде 10 грудня - в день, оголошений ООН «Днем прав людини», від Віденської Опери по Кернтнерштрасі до собору св. Стефана.

 

Серед організацій, що беруть участь в акції, - «Допомога Церкві в потребі», фонд «Pro Oriente», «Євангельський альянс», Об'єднання жіночих орденів Австрії та ін

 

У більш ніж 50 країнах світу християни регулярно терплять переслідування і піддаються насильству через свою віру. Серед країн, де християни піддаються найбільш жорстоким гонінням, - Пакистан, Нігерія, Єгипет, Сирія та ін. Дискримінація за релігійною ознакою часто має місце і в країнах Європи.

 

Акція «Солідарність з переслідуваними християнами» вперше пройшла 10 грудня 2008 Одним із приводів до її проведення послужила 60-та річниця проголошення «Загальної декларації прав людини» на генеральній асамблеї ООН в Парижі.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru