//

У Венесуелі новий католицький університет

Наступний навчальний заклад Венесуели отримав канонічний статус католицького університету. Це Католицький Університет штату Тачіра на заході країни. Його заснували півстоліття тому в столиці цього штату Сан-Крістобаль завдяки співпраці з Католицьким Університетом імені Андреса Бельо, який тоді провадили єзуїти, в столиці Венесуели, Каракасі. Католицький університет штату Тачіра, який є найстарішим в країні вищим навчальним закладом, належить до єпархії Сан-Крістобаль.

 

Декрет Апостольської Столиці, що надає йому цей статус, прочитав на Літургії з нагоди святкування 50-річчя навчального закладу кардинал Зенон Грохолевскі. У своїй проповіді префект Конгрегації католицької освіти зазначив, що світові проблеми не можна вирішити за допомогою політики і законодавства, без переміни людини. Її серце має відкритися на світло і силу Святого Духа. Саме в цьому полягає служіння, яке здійснює для світу католицький університет – зазначив гість з Ватикану.

 

Кардиналові Грохолевскі також присвоїли титул доктора honoris causa католицького університету Тачіра в галузі юридичних наук. З нагоди отримання цього почесного звання префект Конгрегації католицької освіти відкрив в цьому навчальному закладі перший регіональний конгрес досліджень в галузі освіти.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie