//

У Великобританії заборонили рекламу салону мобільного зв'язку із зображенням Ісуса

Британський рекламний регулятор ASA (The Advertising Standards Authority) заборонив рекламу салону мобільних телефонів із зображенням Ісуса через "неповагу" по відношенню до християн. Про це повідомляє Sky News.

 

Компанія Phones 4U розмістила рекламу 21 квітня 2011, незадовго до святкування Великодня. На оголошенні було розміщено зображення стилізованого під персонажа мультфільму Ісуса, який підморгує покупцям, і слоган, який обіцяє "чудові" покупки смартфонів Samsung Galaxy на платформі Android. До ASA надійшло 98 скарг від незадоволених покупців.

 

У свою чергу, як передає BBC News, в Phones 4U зазначили, що не мали наміру образити почуття вірних, і просто хотіли продемонструвати "позитивний і сучасний імідж християнства". Однак, компанія негайно зняла рекламний плакат і принесла вибачення кожному, хто направив скаргу до ASA.

 

У травні цього року невдоволення християн у колишній британській колонії – Новій Зеландії – викликав рекламний щит мережі піцерій "Пекельна піца" (Hell Pizza). 17 жителів міста Гамільтон звернулися зі скаргою до місцевого офісу ASA, назвавши рекламу блюзнірською, проте у рекламному регуляторі не знайшли в рекламі нічого, що суперечить законодавству.

 

За матеріалами cnlnews.tv