//

У Великобританії пройшов XXX Міжнародний конгрес фоколярів

У Великобританії вже в тридцятий раз пройшов Міжнародний конгрес католицького руху фоколярів. Підсумковий документ зустрічі – «Пакт про взаємну любов» підписали понад 30 єпископів з 15-ти різних релігійних громад з 18 країн світу.


Зустріч відбулася в Центрі єдності, що розташований неподалік від Лондона.


Темою конгресу стала: «Слово Боже і Його преображенна сила». У зустрічі взяли участь почесний Архиєпископ Праги, кардинал Милослав Влк та інші католицькі єпископи, а також єпископи з Англіканської, Лютеранської, Сірійської Православної Церков і методисти. Учасники конгресу обговорили проблеми місії та ефективності пастирської діяльності.


Рух фоколярів заснувала К'яра Любич в 1943 р. у місті Тренто (Італія). Фоколяри є невеликою спільнотою, що складається з осіб, які не мають сім'ї або сімейних людей, яких очолює глава фороколярів. Самотні фоколяри ведуть чернечий спосіб життя, сімейні живуть у себе вдома. Усі вони працюють на тих місцях, що й і до вступу в спільноту, але підкоряються дисципліні руху.


Фоколяри є переважно католицькою організацією, але включають також християн інших Церков, буддистів, анімістів, мусульман, юдеїв. Відмінною рисою руху є думка про те, що можна бути єдиними без єдності в догматах.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru