//

У Великобританії членам королівської сім'ї дозволять укладати шлюби з католиками

Британський уряд на початку наступного року представить законопроект, який скасує заборону, що існувала протягом останніх 300 років, членам королівської сім'ї укладати шлюби з католиками, повідомляє Catholic World News.

 

Заступник прем'єр-міністра Нік Клегг заявив, що загальна згода була досягнута на рівні законодавства, і це дозволить членам королівської сім'ї одружуватися з католиками без побоювання, що вони не зможуть успадковувати престол Об'єднаного королівства Великобританії. Тим не менш, новий закон не скасовує положення Акту про престолонаслідування, згідно з яким британський монарх повинен бути членом Англіканської Церкви.

 

В Акті про престолонаслідування від 1701 року говориться, що британський монарх повинен бути членом Англіканської церкви, а кожен із спадкоємців престолу повинен відмовитися від можливості вступу в шлюб з католиком або католичкою.

 

Раніше Церква Англії виступила рішуче проти зміни цього закону, висловивши побоювання, що, якщо який-небудь спадкоємець престолу одружиться з представником Католицької церкви, то їхні діти, згідно з канонічним правом Католицької церкви, повинні будуть виховуватися в католицькій вірі, що, на думку лідерів англікан, призведе до ситуації, що тяжко вирішується коли в кінці кінців монархом і, отже, главою Церкви Англії стане католик, який, у свою чергу, буде зобов'язаний присягнути на вірність Папі Римському, тобто іншому верховному правителю.

 

За матеріалами www.cnlnews.tv