//

У Великобританії чергові ознаки зросту покликань

Великобританія виходить з кризи покликань. Цього року зафіксували рекордно високий рівень свячень, покликань, а навіть кількість учасників З’їзду покликань, які замислюються про священство та монаше життя.

 

З’їзд покликань – відносно нова ініціатива. Перша така акція була організована три роки тому, незадовго до візиту Бенедикта XVI. Інтерес до неї перевершив усі наші очікування, – зізнається о. Стівен Лангрідж, глава місцевої комісії покликань.

 

Зустріч відбулась у семінарії в єпархії Бірмінгем в ці вихідні. Про історію своїх покликань розповіли єпископи, священики і монахи, серед яких була с. Катерін Холум, колишня американська спортсменка. На зимовій Олімпіаді в Нагано лижниця посіла шосте місце в заїзді на 3 км. Хоча їй було тоді всього 17 років, і її очікувала кар’єра спортсменки (як і її матір, золоту медалістку на Олімпіаді в Саппоро), замість катання на лижах вона вибрала монаше життя у консервативному релігійному згромадженні сестер-францисканок від онови (які не належать до Конференції жіночих монарших згромаджень в США, що перебуває в протиріччі з Ватиканом).

 

З нагоди зустрічі до Бірмінгему привезли мощі Івана Віаннея, покровителя парафіяльних священиків. Молодь зустрів нунцій Великобританії, Архиєпископ Антоніо Менніні.

 

За матеріалами radiovaticana.org