//

У вбивстві трьох християн турецька поліція підозрює ісламських професорів богослов’я

Турецька поліція провела обшук будинку і офісу принаймні п'яти ісламських професорів богослов'я у зв’язку з розслідуванням вбивства 2007 року трьох християн –  двох  турків і німця – про це повідомили в середу турецькі ЗМІ.


Агентство Dogan News каже, що поліція з’ясовує  чи ці вбивства були частиною "світського списку", метою якого було повалення уряду Туреччини з ісламським корінням, викликаючи дестабілізацію і хаос у країні.


Один з підозрюваних професорів Абдуррахман Кучук заявив журналістам, що він проводив дослідження християнської місійної діяльності в Туреччині, але рішуче заперечує будь-який зв'язок з убивством 2007 року.


Трьох християн жорстоко вбито у квітні 2007 року, озброєні люди увірвалися у видавництво, що друкує Біблії в місті Малатья на південному сході Туреччини. Поліція повідомила, що жертвам перерізали горло. Турецька преса пише, що перед смертю злочинці допитували та катували жертви упродовж трьох годин, допитуючи про їхню "прозелітичну діяльність".


Туреччина, де 99 відсотків населення складають мусульмани, офіційно є світською державою. Попри це ісламісти звинувачують християнське видавництво  у прозелітизмі.


За матеріалами: wiara.pl