//

У Ватиканських Музеях відбудеться міжнародна конференція з проблеми консервації творів мистецтва

У Ватиканських Музеях відбудеться міжнародна конференція «Різні підходи до консервації творів мистецтва, виконаних з різних матеріалів», пише aciprensa.

 

Захід, який очолить директор Ватиканських Музеїв Антоніо Паолуччі, ділиться на 3 сессіі. 1-я сесія носить назву «Погляд на Схід» і присвячена таким темам: «Культурна спадщина: відчутне і невідчутне», «Консервація і реставрація настінних розписів у Бірмі (Паган) і Тибеті (Деге)».

 

Під час 2-ї сесії відбудуться дискусії з питань реставрації колекцій доісторичних об'єктів, консервації предметів мистецтва, виготовлених з різних матеріалів. Фахівці обговорять досвід зберігання та реставрації творів мистецтва фахівців із Мексики та Ємену та інші теми.

 

Остання сесія буде присвячена сучасним науковим дослідженням. Серед запланованих дискусійних тем – «Консервація творів сучасного мистецтва, технічної та етнографічної спадщини: нові навчальні завдання», «Колекції творів мистецтва, виконані з різних матеріалів: досвід Вищого інституту консервації і реставрації (ISCR, Італія)» та інші.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru