//

У Ватикані зберуться медпрацівники з усього світу

Про медичні установи в процесі проголошення Євангелія говоритимуть учасники конгресу, який пройде у Ватикані 15-17 листопада. "Лікарня - місце євангелізації. Місія людська і духовна", - так звучить тема XXVII Міжнародної конференції Папської ради душпастирства працівників сфери охорони здоров'я. Асамблея, яка пройде в Новій синодальної залі, зосередиться на трьох напрямках: "Духовність і дияконія милосердя", "Історія та місія", "Етика та гуманізація". 17 листопада учасники зберуться в Залі Павла VI для роздумів і молитви.

 

На завершення форуму запланована зустріч учасників з Папою Бенедиктом XVI, - повідомив Архиєпископ Зигмунт Зімовські, голова Папської ради душпастирства працівників сфери охорони здоров'я. "На зустріч з Наступником св. Петра, - додав він, - теж запрошені римські медики та члени їх сімей, студенти медичних навчальних закладів, члени організацій, чия діяльність пов'язана з турботою про хворих. XXVII Міжнародна конференція, - зазначив Архиєпископ Зімовські, - "стане важливою частиною Року віри і пройде в співзвуччі з двома подіями, які нещодавно відбулися у Ватикані: XIII Генеральною асамблеєю Синоду Єпископів та 50-річчям відкриття II Ватиканського Собору".

 

Єрарх повідомив, що на щорічний медичний форум запрошені найбільш видатні експерти, які допоможуть глибоко подивитися на нинішню тематику. Він поінформував, що в конференції візьмуть участь кілька сотень учасників з усього світу.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va