//

У Ватикані відбувається зустріч блогерів

Як ми повідомляли раніше, сьогодні у Ватикані вперше відбувається зустріч католицьких блогерів. Серед учасників є люди різних професій: домогосподарки, студенти, священики, журналісти і т.д. Зустріч організували Папська Рада культури та Папська Рада соціальної комунікації.

 

Серед учасників є добре відомий у англомовному світі католицький блогер Рокко Палмо (Rocco Palmo), котрий заснував свій блог у 2004 році, і мав на той час лише 3-ох читачів. Назва його блогу «Whispers in the Loggia» (Шепіт в лоджіях) пов’язаний із традицією кардиналів і єпископів перешіптуватись про останні новини Церкви в лоджіях чи відкритих коридорах при італійських церквах. Блог п. Палмо розповідає про останні новини з Ватикану та Церкви в усьому світі, і тепер має більше 25 тисяч відвідувачів щодня.


Пан Палмо зазначив, що важливість цієї зустрічі у Ватикані полягає в тому, що «Апостольська Столиця робить те, що лише вона може зробити, поєднуючи людей з різних мовних груп, різних ідеологій і різних понять Церкви, і дійсно приводить всіх нас до єдності».  Він також розповів, що відвідуваність  його власного блогу швидко зросла від лише «трьох друзів» до «25-30 тисяч відвідувачів щодня».


У відповідь на запитання про те, які якості повинен мати католицький блогер, Рокко Палмо відповів: «Треба бути собою, треба бути людиною, треба любити Церкву, треба любити людей, не можна просто дивитись на речі через призму особистих примх і власної ідеології.»


За матеріалами Vatican Radio