//

У Ватикані триває слідство у справі витоку внутрішніх документів

Під час офіційного слідства у справі витоку документів з Ватикану було заслухано декілька чоловік, проте нікого не затримано за винятком камердинера Бенедикта XVI Паоло Габріеле.

 

Про це журналістам розповів речник Ватикану о. Федеріко Ломбарді. Він також додав, що паралельне розслідування у цій справі за дорученням Папи веде спеціальна комісія кардиналів. Ця комісія має повноваження розмовляти з різними людьми, включаючи керівників ватиканських дикастерій. Проте не можна говорити про допити, запевнив о. Ломбарді, - адже це не судове слідство.

 

Бенедикт XVI дуже болісно переживає цей період випробувань, - розповів речник Ватикану, - але вимагає остаточного роз’яснення справи. «Папа – свідок цих подій, він безпосередньо пов’язаний з ними. Для нього це дуже болюче, але він хоче все з’ясувати, хоче дізнатися правду, зрозуміти цю ситуацію. Це не пов’язано лише з арештом Паоло Габріеле. Нагадую, що комісія кардиналів була скликана ще у березні. Папа вже давно розумів, що розслідування потрібне. Звичайно, останні події ще збільшили його біль, тому що йдеться про людину з його найближчого оточення, людину, яку Папа знав, поважав та любив», - сказав о. Федеріко Ломбарді.

 

Нагадаємо , днями з підозрою у розповсюдженні приватних документів Ватикану затримали папського камердинера Паоло Габріеле. Поліція Ватикану знайшла у його помешканні конфіденційні документи Бенедикта XVI.

 

Витік конфіденційних документів Ватикану відбувався неодноразово.

 

Востаннє оприлюднені були не поодинокі тексти, а цілий пакет документів, оформлений у книжку, яка має понад 350 сторінок. У цій книзі опубліковані різнорідні дані: від банківського рахунку Бенедикта XVI до зашифрованої кореспонденції з нунціатур.

 

Джерело: CREDO