//

У Ватикані пройшов день суперкара-2011

8 травня у Ватикані пройшов Міжнародний день автомобіля, організований виставковим залом «Квірінальські стайні». У ньому брали участь престижні клуби автоаматорів, Всесвітня асоціація Easy Rider, учасники зустрічі Easy Rider у Ватикані. Президент асоціації п. Мауріціо Дзіні, автор цієї ініціативи, з 2004 року користується привілеєм, доступу своїх суперкарів до лівої колонади площі Св. Петра. Вже декілька років члени Easy Rider присутні на «Ангелусі» і отримують апостольське благословення.

 

Цього року програма Міжнародного дня автомобіля почалася з візиту до гробу блаженного Папи Івана Павла II. 700 учасників з різних країн Європи приїхали на 120 феррарі, 60 ягуарах, 30 фіатах-500 1960 року випуску, 40 старовинних автомобілях, 15 ламборджині і 10 мазераті.

 

Об  11 ранку власники автомобілів взяли участь в Божественній Літургії, яку відслужив кардинал Анджело Комастрі. Потім вони відвідали місце поховання новоблаженного Папи, а о 12 годині були  присутні на прямій трансляції  молитви «Цариця Небесна» Бенедикта XVI з Венеції. Після обіду учасники зустрічі відвідали Салезіанський центр і отримали офіційні атестати від Св. Отця. Детально з цими подіями можна ознайомитися на сайті асоціації www.easynewsweb.com і www.mauriziozini.com

 

Джерело: Радіо Ватикан