//

У Ватикані представлено Послання Папи Бенедикта XVI з нагоди ХІХ Всесвітнього дня хворого

У четвер, 3 лютого 2011 р., у Ватиканському прес-центрі відбулася презентація послання Папи Бенедикта XVI з нагоди ХІХ Всесвітнього дня хворого, який відзначатиметься 11 лютого 2011 р, в день літургічного спомину Люрдської Матері Божої. Під час конференції за участю керівництва Папської Ради душпастирства служби охорони здоров’я представлено також Семінар «Католицькі об’єднання у сфері охорони здоров’я та культура життя», що відбудеться 5 лютого з нагоди закінчення року святкувань 25-ліття діяльності Папської Ради душпастирства охорони здоров’я.

 

«Його ранами ми зцілилися», – ця цитата з Першого послання святого Апостола Петра стала темою послання Папи Бенедикта XVI на черговий Всесвітній День хворого, яке було оприлюднене 18 грудня 2010 р. Святіший Отець звертає увагу на те, що оскільки кожна людина є нашим братом, не можна допустити, щоб страждаючі та ті, що потребують лікування, були забутими чи позбавленими уваги. Пригадуючи хвилини молитви перед Туринською плащаницею та роздумуючи над Христовими ранами, Бенедикт XVI заохочує вірних призадуматися над словами святого Петра «Його ранами ми зцілилися». Він зазначає, що лише той Бог, Який полюбив нас настільки, що взяв на Себе наші рани та біль, є гідним віри. Далі Папа вказує на надію, яка випливає з Воскресіння. «Воскреснувши, Господь не вирвав страждання та зло зі світу, але переміг їх в корені», – пише Бенедикт XVI, пригадуючи, що могутності зла Бог протиставив всемогутність своєї любові.

 

Семінар, присвячений католицьким організаціям, що діють у сфері охорони здоров’я, завершить цикл ініціатив, присвячених 25-й річниці Папської Ради в справах охорони здоров’я, яка була заснована саме в празник Людської Богоматері, 11 лютого 1985 року. Під час праць семінару відбудеться офіційне закриття ювілейних святкувань, а також розглядатиметься роль, яку асоціації вірних відіграють у захисті життя, про що говорить навчання Вселенських Архиєреїв, обговорюватимуться проблеми та перспективи діяльності згаданих організацій. Під час круглого столу керівники Міжнародної Федерації Асоціацій лікарів-католиків, Міжнародної Федерації католицьких фармацевтів, Міжнародного католицького комітету медсестер і медичних асистентів, як також інших організацій представлять свою діяльність.

 

Джерело: Радіо Ватикан