//

У Ватикані представлено офіційний Twitter-аккаунт Бенедикта XVI

У понеділок, 3 грудня 2012 р., у Ватиканському Прес-центрі відбулося представлення офіційного аккаунту Святішого Отця Бенедикта XVI в соціальній мережі «Twitter». Перше повідомлення Папи в цій мережі, яка дає змогу обмінюватися короткими повідомленнями (максимум 140 знаків), з’явиться під час загальної аудієнції у середу, 12 грудня. Відтепер, кожен з понад пів мільярда користувачів цієї системи, якщо забажають, зможуть слідкувати за вченням Єпископа Риму. Повідомлення на офіційному аккаунті @pontifex публікуватимуться вісьмома мовами.

 

Цю, та інші ініціативи щодо присутності Церкви в Інтернеті представили архиєпископ Клаудіо Марія Челлі, Президент Папської Ради в справах суспільних комунікацій, та Ґреґ Барк, Радник Апостольської Столиці в справах комунікації. Архиєпископ Челлі зазначив, що ця подія ще раз вказує «на велике прагнення цього Папи вступати у спілкування, у діалог з сучасною людиною, зустрічатися з нею там, де вона знаходиться».

 

Дехто, за словами Президента Папської Ради в справах суспільних комунікацій, запитує, як можна мислення Папи вкласти у 140 знаків? Бенедикт XVI вказує на те, що також і через насиченість коротких повідомлень можна розвивати глибоку духовність, як це, наприклад, відбувається через уривки Святого Письма. Перші повідомлення на аккаунті Папи будуть відповідями Святішого Отця на запитання, пов’язані з вірою, які можна надсилати до 12 грудня.

 

Консультант Апостольської Столиці щодо комунікацій Ґреґ Барк розповів про практичні аспекти присутності Бенедикта XVI у Твіттері, наголошуючи на тому, що опубліковані повідомлення, це будуть виключно слова Папи. Зокрема, уривки з його повчань під час загальних аудієнцій та проказування молитви «Ангел Господній».

 

Джерело: Радіо Ватикан