//

У Ватикані організовують конференцію на тему безпліддя

У Римі відбудеться зустріч всесвітньо відомих учених у галузі медицини, які 24 лютого обговорять проблему безпліддя, справжню драму, яка є реальністю для близько 15% населення планети.

 

Організатором зустрічі є Папська Академія життя. У центрі уваги учасників зустрічі будуть способи боротьби з безпліддям, відповідні до етичної науки Церкви.

 

«Наукові відкриття упродовж останніх років зробили значний крок вперед і в підсумку дають надію для багатьох безплідних пар», – коментує стан проблеми директор Академії життя іспанський єпископ Ігнасіо Караско де Паоло, експерт в галузі біоетики, який до священичих свячень працював хірургом. Єрарх зазначив, що в бідних країнах кількість безплідних пар сягає навіть 30% населення, тому обмін досвідом між вченими та медиками має термінову важливість.

 

У процесі роботи будуть представлені результати останніх досліджень, проведених 16 ученими, які займаються вивченням гормональних, медичних і анатомічних причин жіночого та чоловічого безпліддя.

 

Єпископ де Паоло розповів, що подібна ініціатива – перша для установ Святого Престолу, і Папа відразу дав згоду на її проведення. «Ми не будемо обговорювати етичність штучного запліднення. Тема нашої зустрічі строго наукова. Йтиметься про пошук і відкриття ефективних і маловідомих можливостей», – зазначив єрарх.

 

За матеріалами: radiovaticana.org