//

У Вашингтоні відкрита нова духовна семінарія імені блаженного Івана Павла II

В неділю 1 травня прес-служба Вашингтонської католицької митрополії оголосила про те, що восени цього року буде відкрита нова духовна семінарія, названа на честь блаженного Івана Павла II, беатифікованого цього дня в Римі. Митрополит Вашингтонський кардинал Дональд Вуерл видав указ про заснування духовної семінарії, яка буде формально відкрита і освячена 22 жовтня, в день літургічної пам'яті нового блаженного.

 

«Папа Римський Іван Павло II, – заявив кардинал, – був винятковим зразком для наслідування, що зробив вплив на дуже багатьох людей, як видатний священик, єпископ, Папа. За чверть століття свого понтифікату він об'їхав всю земну кулю, зустрівся з безліччю людей, зміцнюючи їхню віру словами: “Не бійтеся. Довіртеся Богові. Відкрийте свої серця Христу”. Ці слова збудили багато покликань серед молоді».


Вже в серпні цього року нова семінарія має намір прийняти 30 вихованців. «З відкриттям нової духовної семінарії в нашій митрополії, – сказав кардинал Вуерл, – молоді люди, чиє покликання прокинулося, у тому числі, і завдяки новій євангелізації, зможуть почати процес своєї формації, не покидаючи рідних місць, будучи з самого початку органічною частиною місцевої католицької спільноти Вашингтону».

 

Вчитися семінаристи будуть в Американському Католицькому Університеті, який  знаходиться в столиці США, а отримувати духовну формацію – в стінах семінарії.


Будівля, в якій розміститься нова семінарія, в даний час ремонтується. В даний час у Вашингтонській митрополії готуються до священства 67 чоловік.

 

Джерело: sibcatholic.ru