//

З 1973 року в США вбили понад 54 мільйони ненароджених дітей

Уже вкотре вулицями Вашингтона пройшли сотні тисяч американців на знак протесту проти абортів і за життя.

 

Марш у Вашингтоні щорічно проводиться 23 січня, в річницю вироку Верховного суду в справі Роу проти Уейда. Тоді (39 років тому) суд скасував заборону абортів. Він постановив, що аборти є легальними в необмеженій кількості, а спроби обмежити доступ до них суперечать американській конституції, повідомляє info.wiara.pl.

 

Захисники життя переконані, що чинне законодавство США є дуже ліберальним, недостатньо оберігає життя ненароджених і вимагають належних дій законодавства. Щороку вони демонструють свої погляди на вулицях Вашингтона.

 

Учасниками маршу щороку є політики, які заявляють про свою підтримку на захист життя ненароджених. Цього року у Вашингтоні був Джон Бонер, голова палати представників США, який є противником абортів. Він пояснив, що свобода і право на життя мають два основних значення, які є ядром американської ідентичності. Акцентуючи на гідності людського життя, американців приєднуються до захисту свободи. Якщо не можна захистити права на життя, то свобода також є обмеженою – заявив він. Джон Бонер сказав, що він має одинадцять братів і сестер, отже, позиція проти абортів є не просто політичним вибором, а його невід'ємною частиною.

 

Уже сьогодні багато коментаторів наголошують, що справа захисту життя буде однією з основних тем майбутньої президентської кампанії в США. Навіть у вчорашньому марші були транспаранти "Я голосую за життя" і фотографія Ріка Санторума і Рона Пола. Ці республіканські кандидати на крісло президента США є католиками та противниками абортів.

 

З учасниками маршу також зустрівся кардинал Тімоті Долан в базиліці Непорочного Зачаття під час Літургії на закінчення маршу. Він переконував, що не можна втрачати надію на захист життя ненароджених. Благодать Божа є необмеженою і немає зла, яке могло б протистояти їй. Він навів приклад боротьби Давида і Голіафа. Адже Голіаф не виграв – нагадав кардинал. Він закликав до витривалості в захисті життя, навіть в труднощах, які помножує уряд, який сприяє аборту та контрацепції.

 

З 1973 року в США вбили понад 54 мільйони ненароджених дітей.