//

У Вашингтоні Блаженніший Святослав проводив Богослужіння, зустрічався з представниками влади США та дав інтерв’ю

16 - 17 листопада Блаженніший Святослав (Шевчук), у рамках свого візиту до США, перебував у Вашингтоні. У перший день візиту Предстоятель УГКЦ освятив місце в центрі американської столиці, де буде побудовано пам’ятник жертвам Голодомору. Крім того, 16 листопада Глава Церкви мав низку важливих зустрічей із конгресменами та представниками Держдепартаменту США.


У другий день свого перебування в столиці Америки, 17 листопада, Предстоятель УГКЦ очолив Молебень до Богородиці у храмі Пресвятої родини. «Знаменно, що ми знаходимось у храмі Пресвятої Богородиці і молимося до нашої Небесної Покровительки», − сказав у своєму слові Глава УГКЦ зосередивши свою увагу на темі єдності. Після Молебню громада храму та гості мали нагоду поспілкуватися з Главою УГКЦ в парафіяльному залі.


17 листопада Блаженніший Святослав продовжив серію візитів до високопосадовців США, а також зустрівся з Надзвичайний і Повноважним послом України у США Олександром Моциком.


Відтак, після обіду, він дав інтерв’ю Мирославі Гонгадзе в програмі «Час-Тайм», що її глядачі України мали змогу побачити на 5 каналі о 21.40.


«Наша Церква є глобальною, і всюди, де б’ється українське серце, там б’ється серце українського душпастиря... Сьогодні наша Церква відіграє у суспільстві роль морального авторитету, який ми крок за кроком старалися представити. Крім того, наша Церква є потужним голосом України і українства в усьому світі», − сказав Блаженніший Святослав в інтерв’ю «Час-Тайм», говорячи про основні риси УГКЦ у цей історичний період.


У суботу, 19 листопада, в Нью-Йорку, в римо-католицькому катедральному соборі Святого Патрика, Предстоятель УГКЦ очолить поминальну Панахиду за жертв Голодомору та виголосить промову.


У неділю, 20 листопада, також у Нью-Йорку він очолить Божественну Літургію в храмі УГКЦ Святого Юрія. Цього ж дня Глава УГКЦ буде почесним гостем на церемонії вшанування провідників Української Греко-Католицької Церкви, яка відбуватиметься у Фордгамському університеті.


Візит Блаженнішого Святослава до США завершиться 21 листопада.


Департамент інформації УГКЦ