//

У третій день роботи Синоду розглянули Резолюцію V сесії Патріаршого собору

В середу, 7 вересня, члени Синоду завершили дискусію про головну тему цьогорічного Синоду – Стратегія розвитку УГКЦ на період до 2020 року. Відтак було розглянуто Резолюцію V сесії Патріаршого собору на тему богопосвяченого життя, який закінчився напередодні Синоду в м. Прудентополь. Результати соборових праць членам Синоду представляв преп. о. Тарсикій Залуцький, ЧСВВ, Секретар V-ї Сесії Патріаршого собору. Він пригадав головні етапи підготовки до цьогорічного Собору та подав на розгляд Синоду Єпископів ряд пропозицій, які повинні послужити віднові чернечого життя в УГКЦ, покращенню виховання богопосвячених осіб та ширшого залучення їх зокрема до місійної діяльності Церкви. Отець Тарсикій підкреслив позитивний вплив, який мало проведення Собору в Прудентополі на місцеву церковну спільноту та подякував Главі УГКЦ за рішення провести Собор саме в Бразилії.

Зі свого боку Блаженніший Святослав в імені цілого Синоду висловив признання о. Тарсикієві та усім членам Секретаріату V-ї Сесії Патріаршого собору за великий труд, вкладений в підготовку і проведення Собору, і запевнив, що усі їхні напрацювання будуть ретельно розглянуті Синодальними Отцями та ляжуть в основу синодальних рішень. З цією метою Глава Церкви визначив групу єпископів для остаточного опрацювання та редагування проекту синодальних рішень щодо богопосвяченого життя.

 

Окрім цього в середу владики, зібрані в Куритибі, заслухали Звіт Владики Йосифа (Міляна) про стан будови Патріаршого центру в місті Києві. З радістю було сприйнято повідомлення про значний поступ в будівельних працях та про близький вже час офіційного відкриття і посвячення Патріаршого собору Воскресіння Христового. Для інтенсифікації збору пожертв на довершення важливої для усієї Церкви сакральної споруди було прийнято рішення провести у Різдвяному часі у всіх єпархіях та екзархатах УГКЦ акцію «Колядуймо на собор!».

 

В четвер передбачений час на духовну застанову для членів Синоду Єпископів УГКЦ.

 

Секретаріат Синоду Єпископів УГКЦ
Джерело: www.ugcc.org.ua