//

У Тернополі відбулися духовні читання приурочені річниці пам'яті Патріарха Йосифа Сліпого

21 лютого в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулись духовні читання "Світоч української духовності", присвячені 120-ій річниці від дня народження блаженної пам’яті Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого.

 

В програмі духовних читань взяли участь о. Андрій Романків, голова фундації "Справа Патріарха Йосифа" та настоятель Катедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці.

 

Священнослужитель ділився роздумами про значимість Патріарха Йосифа Сліпого в житті українського народу, який залишив у спадок не тільки духовні твори, але й самобутній дух непроминаючої любові. А також презентував книги, які нещодавно вийшли і приурочені до 120-ї річниці від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого. Це книга Олега Германа "Князь Церкви" та двохтомник Володимира Сергійчука "Патріарх Йосиф Сліпий у документах радянських органів державної безпеки".

 

Оксана Небесна, головний редактор мультимедійної студії «Свічадо», ознайомила присутніх з своїм творчим доробком — аудіодиском "Дітям про Патріарха Йосифа Сліпого".

 

Дарія-Оксана Наконечна, внучата племінниця Патріарха Йосифа Сліпого, поділилась спогадами про родинні взаємини, а також поділилася спогадами своєї матері, як відвідувала Патріарха у засланні.

 

Духовні пісні звучали у виконанні Уляни Шляхетко, авторки пісень дуету "Вогонь надії".

 

Джерело: www.tze.org.ua