//

У Тернополі освятили пам'ятний знак Йосифу Сліпому

Урочисте освячення пам’ятного знаку з нагоди святкування 120-ї річниці від дня народження Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого відбулася 22 листопада. Пам’ятку встановили на будинку, де знаходиться приміщення фундації “Справа Патріарха Йосифа” по вулиці Листопадова 7, поруч із Тернопільською міською радою.

 

За словами голови фундації о. Андрія Романківа, вигляд пам’ятного знаку нагадує кардинальський капелюх, "символ паломника, покликаний пригадувати тернистий шлях життя та служіння нашого земляка, який завжди був спрямований до великих Божих справ. Хто буде проходити поруч цього пам'ятного знаку, той буде надихатися також у своєму житті не лякатися труднощів, не лякатися зовнішніх, тимчасових, примарних обставин для того, щоби йти до великої та благородної цілі служіння Богові, Церкві і Україні”.

 

Освячення здійснив високопреосвященний архиєпископ та митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ кир Василій Семенюк. Архиєрей зазначив, що Йосиф Сліпий — одна із найвизначніших постатей ХХ століття, життя якого є свідчення великої любові до Бога та України. Владика дякував усім, хто спричинився до спорудження пам'ятного знаку, а також відзначив духовенство та вірних, які впрововж 2012 року проводили масові заходи, прощі, конкурси, концерти та академії на теренах архиєпархії для того, щоби гідно віддати шану Блаженнішому Йосифу з нагоди 120-ї річниці від дня його народження.

 

прес-служба архиєпархії