//

У світі близько 440 млн. католиків, котрі користуються інтернетом

Ватиканське видання "L'Osservatore Romano" цитує слова Архиєпископа Клаудіо Марія Челлі, глави Папської Ради з питань засобів масової комунікації про те, що у світі близько 440 млн. католиків є активними користувачами інтернету. Найбільша їх кількість в Європі: близько 163 млн. серед 415 млн. всіх користувачів глобальної мережі. Крім того, в США їх кількість становить 57 млн. з 239 млн., а в Азії 157 млн. з 200 млн.


Як повідомляє Радіо Ватикану, єрарх звернув увагу на те, що з появою соціальних мереж відбувається перехід з інформаційної епохи в епоху комунікаційну. "Соціальні мережі змінили користувачів інтернету з пасивної публіки на активну", - зазначив єрарх. На його думку, присутність католиків в цій сфері є необхідною.

 

Архиєпископ Челлі зазначив, що в пошуковій системі "Google" на запитання "Ким був Ісус?" Можна отримати близько 381 млн. відповідей, але перші десять не є з католицьких сайтів. "Тому терміново необхідне нове проголошення в цифровому суспільстві та інкультурація біблійного послання спасіння в сучасному світі", - сказав єрарх.