//

У суботу 17 листопада відбудеться телемарафон, присвячений Дню молитви за сиріт

У суботу 17 листопада відбудеться телемарафон, присвячений Дню молитви за сиріт, повідомляє прес-служба Альянсу "Україна без сиріт".

 

У цій програмі не лише розкажуть про сім основних способів допомоги дітям-сиротам, але й покажуть сюжети про те, як у молитві за сиріт по всій Україні об'єдналися християни різних конфесій, як, завдяки силі молитви, змінилося життя дитини-сироти з особливими потребами, як слово священнослужителя дарує дитинство сиротам, і багато іншого.

 

"Програма буде побудована згідно "Семи способів допомоги дітям-сиротам", - повідомляє прес-служба Альянсу. - Для того, щоб зробити наш телемарафон більш яскравим, динамічним і насиченим, ми запросили багато цікавих гостей. Наприклад, до нас на ефір завітають колишні сироти, вихованці республіки "Пілігрим", Андрій Дудін і Коля Риков розкажуть про те, як під час велотуру «Світ без сиріт» вони говорили на захист дітей, закликали громадськість відкрити свої серця та будинки для сиріт. Ми покажемо, які приголомшливі флеш-моби до Дня молитви влаштували волонтери в Одесі та Донецьку, що також привернуло увагу громадськості до проблем цих дітей. У студії ми спробуємо знайти відповідь на дещо інтригуюче запитання "Чи можуть 50 гривень зробити Україну країною без сиріт?" Також поговоримо на тему, "Як це - усиновити дитину з ВІЛ? " та про багато інших, але не менш цікавих і важливих речей. Певною родзинкою нашого телемарафону стане міжконфесійність цієї програми, адже у студію завітають християни з абсолютно різних конфесій. Наприклад, сім’я римо-католиків, що усиновили ВІЛ-позитивних діток, прийомна сім’я, що є прихожанами Української Православної Церкви. Ми покажемо сюжети про молитовне служіння за участю дітей-сиріт, що провели у храмі Української Греко-Католицької Церкви, молитовні служіння за дітей сиріт у протестантських церквах."

 

За інформацією прес-служби Альянсу, студію відвідають також інші гості - звичайні люди, які здійснили незвичайні вчинки, дякуючи яким змінилися життя дітей-сиріт. Серед них будуть усиновителі та прийомні батьки, волонтери та наставники, а також самі діти, які ще зовсім недавно теж мріяли про сім'ю і таки її знайшли. Про те, як можна взяти дитину в сім'ю на певний час, розкажуть співробітники соціальної служби, а представники проекту "Одна надія" поділяться інформацією про програму наставництва для дітей-сиріт.

 

В Альянсі "Україна без сиріт" сподіваються, що після ефіру глядачі зможуть вибрати той спосіб допомоги дитині, який їм найбільше підходить. "З моменту, коли Ви приймете рішення допомогти дитині-сироті, Ваше життя зміниться назавжди, - кажуть в Альянсі. - Адже кожна людина, незалежно від віку, професії, фінансового положення або стану здоров'я, може допомогти знедоленій дитиніта зробити свій внесок у те, щоб Україна стала країною без сиріт. "

 

Початок трансляції в суботу о 17:00.

Подивитися телемарафон можна буде на сайтах: BOG.TVPROACTIVE.FMwww.invictory.tv.

Інформація про телемарафон доступна на сайті DENSYROT.ORG.UA.

 

Світлана Харченко
Альянс "Україна без сиріт"