//

У Стрию роздумували над даром неповносправних осіб

24 червня 2012 року, у Міському Будинку культури м. Стрий відбувся просвітницький захід під назвою «Відкриймо дар неповносправних осіб».


Головними організаторами вечора виступили представники Центру «Емаус», що діє при Українському Католицькому Університеті м. Львів, у спілці із Громадською організацією «Батьки Джерела» та навчально-реабілітаційним центром «Джерело» м. Львів.

 

Особливість неповносправних осіб стрияни відкривали для себе через виступ інтеграційного театру «І сміх, і сльози», головними акторами якого є особи з особливими потребами, презентацію просвітницького фільму «Бачити людину», в якому наголошувалось на неоціненності життя кожної людини. Та все ж найпереконливішими у відкритті дару неповносправних осіб виявилися щирі слова їх батьків та родичів. Зокрема свої свідчення розповіли п. Ірина Нестер, мама неповносправного Назара, п. Крістіна Англес д’Оріак, сестра неповносправного Матьяса  та п. Юлія Бойко, мама неповносправної Марічки. До речі, Маірчка, без перебільшення, цього дня заслужила на титул принцеси даного заходу.

 

«Я ніколи не стикалася з чимось подібним. Мене до глибини душі вразило те наскільки в позитивному руслі сьогодні було висвітлено життя неповноправних осіб. На жаль, в своєму житті я дуже часто стикалася із відкиненням чи неприйняттям з боку суспільства, а сьогодні мене переповнює друге дихання та радість жити дальше. Дякую організаторам даного заходу. Особливо дякую батькам неповносправних дітей, які сьогодні своїми свідченнями скріпили мене на дусі. Рівно ж маю прохання: проводьте якнайбільше таких заходів та допоможіть нам зламати негативні стереотипи про наших дітей!», - ділиться своїми враженнями учасниця заходу, мати неповносправної дитини.

 

Краси цьому вечору додали також милозвучні пісні музичного гурту «Один в каное».

 

Серед присутніх на заході були о. Богдан Манишин, Протосинкел Стрийської єпархії, о. Броніслав Гринишин, Суддя Церковного трибуналу Стрийської єпархії та о. Василь Гушуватий, Директор фонду «Карітас Стрийської єпархії»,  представники місцевої та районної влади, учасники спільнот «Віра і Світло» м. Стрий та м. Львів.

 


Прес-служба Стрийської єпархії