//

У Стрийській єпархії двоє нових священиків

28 серпня 2011 року, у світлі храмового празнику Катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрия, Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ, уділив священичі свячення двом дияконам Віталію Лесіву та Юрію Мончаку.


Серед присутніх на урочистостях, окрім чисельних мирян, були працівники Єпархіального управління, протопресвітери, священики та диякони Стрийської єпархії, ієреї інших єпархій, а також духовенство Римо-Католицької Церкви.

 

У своїй проповіді, виголошеній під час Літургії, Преосвященний Владика звернув увагу вірних на запоруку людського воскресіння, яка об’являється у таїнстві Небовзяття Пречистої Діви Марії. «У таїнстві Небовзяття Пречистої Діви Марії дана нам запорука і нашого воскресіння, тому що у Ній першій сповнились слова Ісуса Христа: “Де пан, там буде і слуга його” ».

Продовжуючи, Кир Тарас зазначив, що «Сьогоднішній празник є празник смерті, яка є здолана на хресті… Живе свідоцтво цієї перемоги Спасителя об’являється у таїнстві Успіння Матері Божої. Це таїнство станеться також і для кожного з нас, якщо наше життя буде увінчане вірністю і любов’ю у служінні всемогутньому Богу».

 

Окрім цього, Архиєрей підкреслив значимість торжества священичими свяченнями, які відбувались цього дня. «Сьогоднішній день є величним для нас і ще тим, що два диякони Віталій і Юрій отримують Тайну Священства. Це є мить сповнення їхнього покликання. Мить, коли вони відповідають Богові “Так!”. Нехай ця їхня згода, буде, як у Пречистої Діви Марії, ще більшим затвердженням готовності прийняти з Божих рук усе, що Він посилатиме їм у життя. Щоб разом з Христом, в Христі і для Христа стати жертвою нашої Церкви на прославу Бога».

 

По закінченні Літургії, з нагоди храмового празника, Владика Тарас вручив грамоти найбільш активним вірянам Катедрального храму Стрийської єпархії, а відтак здійснив чин водосвяття та окропив вірних освяченою водою.

 

Вінець урочистостей замкнули ієрейські благословення нововисвячених священиків.

 

Управління Стрийської єпархії щиросердечно вітає о. Віталія Лесіва та о. Юрія Мончака з нагоди їхніх священичих свячень.

 

Довідка:

 

Отець Віталій Лесів, народився 24 жовтня 1986 року у м. Стрий Львівської області. З 2005р. по 2011р. навчався у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа. 7 липня 2011 року отримав дияконські свячення з рук Преосвященого Владики Тараса Сеньківа, Апостольського Адміністратора Стрийської єпархії.

 

Отець Юрій Мончак, народився 19 липня 1979 року у м. Ходорові Жидачівського р-ну Львівської області. З 1999р. по 2004р. навчався у Люблінського Католицького Університету на богословському факультеті. З 2004р. по 2006р. продовжив богословські студії у Івано-Франківській Духовній Семінарії Святого Священномученика Йосафата. 7 липня 2011 року отримав дияконські свячення з рук Преосвященого Владики Тараса Сеньківа, Апостольського Адміністратора Стрийської єпархії.

 

Джерело: Прес-служба Стрийської єпархії