//

У Страсний четвер Глава УГКЦ освятив антимінси і миро та здійснив Чин умивання ніг

У Великий четвер у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав очолив Вечірню з Літургією Василія Великого, освятив антимінси і миро та здійснив Чин умивання ніг дванадцятьом священикам.

 

«Сьогодні Церква святкує установлення тайни Євхаристії, але воднораз тайни Священства», – наголосив у проповіді Предстоятель Церкви і привітав владик, священиків, дияконів та семінаристів з цим великим днем.

 

«Сьогодні вкотре Христос продемонстрував всій Церкві велич тої тайни Священства. Бо це священнослужіння – це виконання того служіння, яке виконав, виконує і буде виконувати до кінця світу через нас наш Божественний Учитель і Спаситель», – підкреслив Блаженніший Святослав.

 

Коментуючи представникам медіа зміст цього дня, а головно Чину умивання ніг, Блаженніший Святослав зазначив: «З одного боку, тут відкривається зміст священнослужіння…, а з іншого – Ісус Христос виявив природу всякого служіння – у Церкві, у державі – і показує, що кожне посадове становище, яке існує, наприклад, у церковному тілі – це влада, це служіння, що передбачає впокорення перед тим, кому ти служиш».

 

На думку Глави УГКЦ, цей Христовий приклад, з одного боку, завжди буде нагадуванням кожному християнинові, що у Божественній Літургії Христос хоче нам послужити. А відтак Христос дає приклад всякій владі, кожному, хто є покликаний спільно послужити благу народу, як повинен він виконувати свої завдання і своє служіння.

 

Фоторепортаж

Департамент інформації УГКЦ