//

У США зауважили, що влада України надає перевагу одній релігійній групі

У спеціальному звіті в рамках проекту Держдепартаменту США щодо міжнародної релігійної свободи зазначається,що загалом в Україні простежується позитивна тенденція, але з деякими проблемами. Про це йдеться у звіті оприлюдненому на офіційному сайті Держдепартаменту США.

 

Так, зокрема, у звіті з посиланням на Українську асоціацію релігійної свободи, йдеться про те, що відчутна прихильність президента до однієї «релігійної групи» викликає погіршення відносин між різними конфесіями.

 

Дослідники також виявили докази сприяння місцевих рад одній релігійній групі над іншими або дискримінують певну групу.

 

Наприклад, представники Київського патріархату скаржаться, що УПЦ (МП) тисне на владу Києва з метою заборони духовникам УПЦ (КП) проводити поминальні служби на кладовищах.

 

Проблеми з дискримінацією окремих релігійних груп виявляються також і у відмовах реєструвати їх в різних регіонах України.

 

Так, наприклад, представники мусульманської спільноти України мають проблеми з реєстрацією нових осередків у Криму. Представники греко-католиків заявляють, що влада Києва не хоче їм надавати землю для побудови церков, а УПЦ (МП) має ту саму проблему у Львівській та Івано-Франківській областях.

 

Кримські татари також вказують на дискримінацію з боку переважно посадовців, які є етнічними росіянами, при прийомі на роботу в місцеві адміністрації. Крім того, російські групи пропагують ворожість до татар серед інших мешканців Криму.

 

Джерело: tyzhden.ua