//

У США вчителя відсторонили від викладання – він процитував Новий Завіт на уроці

Рада школи в місті Філліпсберг (штат Нью-Джерсі) вирішила відсторонити від викладання вчителя Уолтера Тутку за порушення політики школи, а саме, поширення релігійної літератури серед учнів і відсутності нейтралітету в питаннях релігії, повідомляє The Christian Post.


За даними місцевих ЗМІ, Уолтер Тутка процитував під час уроку учневі, котрий  відставав в навчанні, Євангеліє від Матея: «Отак будуть останні першими, і перші останніми ...» (Мт. 20:16). На запитання учня, звідки ця цитата, вчитель дістав копію Нового Завіту і показав йому. Потім він позичив свій Новий Завіт учням, які пізніше повернули книгу.
Мет Стейвер, засновник і голова «Ради свободи» (Liberty Counsel), сказав в інтерв'ю Christian Post, що шкільна рада явно "перестаралася" у своєму рішенні."Насправді, шкільна рада, ймовірно, порушила конституційні права вчителя. Вчитель має право використовувати цитати із Святого Письма, особливо ті, які так добре відомі, наприклад, та, яку він і вжив," - сказав Стейвер.


У свою чергу, Роб Бостон, старший аналітик групи «Американці за поділ церкви і держави» (Americans for the Separation of Church and State), сказав Christian Post, що це питання більше пов'язане з батьківськими правами."Ми не знаємо, які релігійні переконання, якщо такі є, у цієї дитини та її батьків. Однак можна з упевненістю сказати, що якщо б його батьки хотіли, щоб у нього була Біблія, вони дали б йому один примірник", - сказав Бостон ."Християни повинні розуміти, що якщо вони «відкриють двері» для вільного розповсюдження Біблії в громадських школах, представники багатьох інших релігій побажають скористатися таким же правом. Як ви поставитеся до того, якщо вашій дитині вчитель дасть почитати копію книги «Бог як ілюзія» Річарда Докінза?".


За матеріалами: www.sedmitza.ru