//

У США пом’янули священика, що загинув під час теракту 11 вересня

4 вересня вулицями нью-йоркського Мангеттену пройшов марш пам’яті священика, котрий загинув під час терористичної атаки 11 вересня на Всесвітній торговий центр. Покійного отця Майкла Ф. Джаджа, капелана пожежників, багато мешканців цього міста вважають справжнім героєм. Він загинув під уламками ВТЦ, уділяючи жертвам таїнства. Щороку пожежники з родинами споминають про нього, ідучи спеціальним чотирьохгодинним маршем.


Цього року близько тисячі осіб пройшли від центру міста до Ground Zero, де колись стояли дві вежі ВТЦ. На будинку пожежного відділку, звідки покійний отець вирушив на виклик, було написано слова молитви, написаної ним: «Господи, веди мене туди, де хочеш, щоб я ішов; дозволь мені зустріти тих, кого ти хочеш, щоб я зустрів. Скажи мені те, що хочеш, щоб я сказав; і зроби так, щоб я завжди йшов Твоєю дорогою».


Францисканець о. Джадж прибув на місце атаки з першою групою пожежників. Він сповідав і уділяв розгрішення всім раненим і вмираючим. Він загинув разом із величезною групою осіб під уламками вежі. Тіло священика знайшли та ідентифікували 14 вересня 2001 року.


За матеріалами wiara.pl