//

У США намагаються законодавчо обмежити «право» на аборт

Американський Конгрес, в якому більшість складають республіканці, підтримав законопроект, який суттєво обмежує можливість здійснення аборту в США. Автор законопроекту конгресмен-республіканець з Арізони Тренк Френкс.

 

Законопроект підтримало 228 конгресменів, проти проголосувало 196. Щоб стати діючим законом, законопроект мусить пройти процедуру голосування і в Сенаті, де більшість також складають представники Республіканської партії, які послідовно виступають за обмеження можливості виконання абортів в США. Тому існує велика ймовірність, що законопроект стане законом на всій території США. Президент Обама уже оголосив, що у випадку коли Сенат проголосує за цей закон, він накладе на нього вето. Американський президент Обама є послідовним прихильником необмеженого «права» на аборт.

 

У більшості американських штатів аборт є легальним до 24 тижня вагітності, законопроект передбачає скорочення цього терміну до 20 тижнів.

 

Республіканці активізували свій тиск з метою заборони абортів, після вироку Філадельфійського суду, який засудив лікаря-абортолога Керміта Ґознелла з Філадельфії до довічного ув’язнення за вбивство трьох новонароджених , які вижили після невдалого аборту.

 

За матеріалами www.bbc.co.uk