//

У США найпопулярніші імена – біблійні

Адміністрація соціального забезпечення (SSA) опублікувала список найпопулярніших імен за 2011 рік, якими називають дітей в США. Імена біблійного походження зайняли перші 10 місць, – повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org з посиланням на CNL-NEWS і The Christian Post.

 

Як повідомляє SSA, ім'я Яків (Джейкоб) стало найпопулярнішим чоловічим ім'ям 2011 року.

 

«Вже 13-й рік поспіль ім'я Яків очолює список імен для хлопчиків, і перший рік, коли ім'я Софія стало найпопулярнішим ім'ям для дівчаток, змістивши ім'я Ізабелла на другий рядок», – пише SSA в прес-релізі.

 

За повідомленням The Washington Post, 4 з 10 найбільш популярних імен для хлопчиків – біблійні. Туди входять Яків, Ной, Даниїл та Етан.

 

Ілля зайняв 13-й рядок, а Єшуа – 14-й рядок.

 

Жіночі імена включають варіації класичних біблійних імен, Ізабелла – іспанський варіант Єлизавети, матері Івана Хрестителя, займає другий рядок у списку імен для дівчаток.

 

На 5-му місці ім'я Ава (варіант Єви), а на 7-му – Авігаїл (Ебігейл), ще одна героїня Старого Завіту.

 

Лаура Уоттенберг, засновник веб-сайту babynamewizard.com, розповіла Associated Press, що багато батьків обирають саме старозавітні імена з юдейської Біблії, які довго не вживали.

 

«Традиційні біблійні імена були новозавітними – Джон (Іван), Джеймс (Яків), Марія і Єлизавета, – сказала Уоттенберг. – Але сьогодні стали популярними імена зі Старого Завіту, які ігнорували багато поколінь».