//

У соборі св. Юрія у Львові вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Бог завжди любить людину і людину вчить», –  сказав владика Венедикт, єпископ помічник Львівської Архиєпархії у своєму слові під час заупокійної Божественної Літургії за жертв Чорнобильської катастрофи, 26 квітня в соборі св. Юрія у Львові в день 26-ої річниці з дня трагедії.

 

«Тому роздумуючи над цієї катастрофою – додав Архиєрей – я прийшов до переконання, що Господь прагнув промовисто сказати, промовити до людини, як людина використовує дари Божі, наскільки відповідально вона відноситься до того дару – землі на якій ми живемо, отриманої від Бога . Саме через ту катастрофу Бог прагне говорити з нами, промовити до нас».

 

«Напевно, поки не загриміло в Чорнобилі – продовжив своє слово владика – не тільки наш нарід, але й ціле людство якось не до кінця здавало собі відповіді про відношення до цього Божого творіння, Божого дару і тому через цю подію я цілковито переконаний Бог нас вчить і промовляє до нас, що Він як любов прагне обдаровувати людство і кожну людину зокрема безмежними своїми дарами, але хоче, щоб людина з відповідальністю відносилася до цих дарів Божих і була свідома що все це починаючи від її буття і до маленького листочка на цій землі є дар Божий, подарунок від Господа вручений нам» – сказав на завершення своєї проповіді Архиєрей.

 

Слухати проповідь владики Венедикта:

 

Разом з владикою за жертв Чорнобильської катастрофи в соборі св.. Юрія молились о. Микола Пришляк, референт з питань екології Львівської Архиєпахії УГКЦ, та священнослужителі і парафіяни собору св. Юрія.

 

Завершилась молитва  виголошенням воскресного тропаря в пам’ять про жертв Чорнобильської катастрофи.

 

Прес-служба Львівської Архиєпархії