//

У Сирії ісламісти продовжують вбивати християн

Групи ісламських бойовиків лютують в Сирії, вбиваючи мирних громадян. Часто жертвами терористів стають християни. Трагічна ситуація склалася в місті Аль-Кусайр, розташованому в північній частині Сирії, в регіоні Хомс. Групи бойовиків, що мають відношення до сирійської опозиції, повністю зруйнували будинки і магазини населеної християнами вулиці, недалеко від католицької церкви. Священик залишив місто, «нікому ховати трупи», зазначає джерело Fides.

 

Страшна доля загрожує тим, хто намагається публічно засудити насильство: християнин Андре Арбаш, 30-річний батько сімейства, був викрадений в січні, після того як його брат розповів на телебаченні про напади бойовиків. Андре змусили брати участь у діях т.зв. Сирійської армії звільнення. Кілька днів тому його обезголовлене тіло було знайдено в Аль-Кусайрі.

 

У Хомсі християни також все частіше стають жертвами викрадень. Сате Семаан, Ассаад Нкхле і Усама Семаан були звільнені після сплати викупу.

 

На салафітському телеканалі TV Safa шейх Ароур закликав бойовиків сирійської визвольної армії «атакувати християн-союзників режиму в Сайданаї і Маалуле».

 

За матеріалами www.sedmitza.ru