//

У Сінгапурі відбулася зустріч глав єзуїтських спільнот Азії і Океанії

Глави єзуїтських спільнот східної Азії і Океанії провели зустріч, присвячену місіонерській роботі ордену в регіоні. На зустрічі був присутній генерал ордену Адольфо Ніколас, повідомляє агентство "Fides".

 

Конференція Єзуїтів східної Азії і Океанії (JCAP) складається з 7 провінцій (території Австралії, Китаю, Індонезії, Японії, Кореї, Філіппін і В'єтнаму) і 6 районів і місій (територія Камбоджі, Східного Тімору, Малайзії - Сінгапуру, Мікронезії, Мьянмари і Таїланду). У січні цього року JCAP нараховувала 1.640 єзуїтів, що складає близько 9 % загального числа єзуїтів в світі (17.772 чоловік).

 

Велика частина країн, на території яких відбувається місіонерська діяльність JCAP, не є католицькими. Виняток становлять лише Філіппіни і Східний Тімор, де католицизм сповідує більшість населення. В Японії католиків близько 500 тисяч. Вони складають менше 0,5 % від всього населення країни. У Таїланді – католиків менше 300 тисяч чоловік (0,4 % населення). Більшість народів Азії і Океанії традиційно дотримуються буддизму, ісламу або конфуціанства. В даний час культура і релігія азіатських держав стикаються із зростаючою секуляризацією.

 

Різниця культур – не єдина обставина, що ускладнює місіонерську роботу єзуїтів в даному регіоні. З одного боку, їх діяльність відбувається в країнах-економічних гігантах, таких як Китай, Японія, Корея, Сінгапур, з іншого боку – в найбідніших державах світу: Східному Тіморі, Мьянмарі і Камбоджі. У Мьянмарі, В'єтнамі і Китаї єзуїтів переслідують з політичних мотивів. У країнах з сильним впливом ісламістських угрупувань, таких як Індонезія, Малайзія, Філіппіни, і на півдні Таїланду місія ускладнюється переслідуваннями з боку ісламістів.

 

Єзуїти-місіонери вважають регіон східної Азії – Океанії досить перспективним. Співробітниками місії тут виступають молоді монахи. Дві третини членів ордену, що працюють в регіоні, не досягли ще 40 років.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru