//

У швейцарському кантоні Цюріх кількість католиків зростає, кальвіністів – зменшується

Незважаючи на сприятливу загальну демографічну тенденцію в регіоні, Євангелистсько-Реформаторська церква в кантоні Цюріх втратила у 2011 році 5,6 тисяч членів. Натомість Католицька Церква за цей же період збільшила свої ряди на 1,5 тисячі осіб.


У кінці 2011 року в кантоні Цюріх серед загальної кількості мешканців протестанти складали 34% , а католики – 28%. Громадян, що належать до якоїсь іншої релігії або взагалі не сповідують жодної, налічувалося 38%. Менше, ніж 0,1% жителів кантону належать до Католицько-християнської церкви Швейцарії (відділеної від Ватикану) або ж до одного з обох визнаних у країні юдейських об'єднань.

 

Ганс Петер Бюхер з кантональної служби статистики пояснює зменшення кількості протестантів як випадками виходу з церкви, так і підвищенням середнього віку прихильників протестантизму. Зокрема, минулого року Протестантська церква поховала 5 тисяч своїх  віруючих. Реформаторська церква у кантоні також не може зростати через поширену в регіоні імміграцію з Німеччини, оскільки німці у більшості  є не кальвіністами, а лютеранами чи католиками.

 

Католицьке населення Цюріха, навпаки, зростає багато у чому за рахунок імміграції з католицьких країн півдня – насамперед, Італії та Португалії.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru