//

У Швейцарії проходить конференція, присвячена церковним комунікаціям і роботі зі ЗМІ

12 січня на теологічному факультеті Фрібургського університету (Швейцарія) відкрилася конференція, присвячена церковним комунікаціям і роботі зі ЗМІ, у якій беруть участь відомі швейцарські католицькі теологи і журналісти. Зустріч приурочена до 40-річного ювілею публікації папської конституції «Communio et progressio», повідомляє сайт університету Фрібурга.

 

Тема конференції - «Церква і ЗМІ між глобалізацією і фрагментацією». У рамках заходу проходять круглі столи і дискусії про релігію в публічному просторі, сучасну медійну ситуацію в Католицькій Церкві, вимоги Ватикану до церковних ЗМІ, зміну відносин «Церква - суспільство» завдяки папській конституції «Communio et progressio» і реформам, до яких вона привела.

 

У конференції бере участь президент Папської ради з соціальних комунікацій архиєпископ Клаудіо Марія Челлі.

 

  23 травня 1971 була опублікована папська конституція «Communio et Progressio», зміст якої розкривав заклик  II Ватиканського собору до відкритості Церкви. Згідно з цим документом, церковна влада відтепер визнає законним вільний вибір інформації, незалежність діяльності журналістів та ЗМІ. Життя Церкви «відкривається» для дискусії в суспільстві.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru