//

У Швейцарії почали відзначати 1400-річний ювілей монастиря св. Галла

Відома бенедиктинська обитель Швейцарії - монастир св. Галла (кантон Санкт-Галлен) відзначає в наступному році свій 1400-річний ювілей. Міські музеї та бібліотеки пропонують ряд виставок, присвячених засновнику монастиря - св. Галлу, ірландському ченцеві-місіонеру, якого шанують як одного з апостолів Швейцарії, а також історії самого монастиря і міста, що виросло навколо нього, повідомляє kipa / apic.

 

Монастирська бібліотека пропонує виставку під назвою «Святий Галл, 612 - 2012: життя - легенда - шанування», яка відкриється 27 листопада. Експозиція містить документи і предмети епохи, пов'язані з життям св. Галла і минулим монастиря. До ювілею абатство також публікує двомовне видання латинського житія св. Галла «Gallus-Vita», складеного Валафрідом Страбоном.

 

Ювілейні виставки відкриються в історико-етнологічному, текстильному музеї, а також у музеях мистецтв і природної історії.

 

З 5 по 8 вересня 2012 р. в Санкт-Галлені пройде міжнародний симпозіум на тему «Св. Галл і його час: життя, діяльність ». Експерти з різних країн Європи обговорять новітні дослідження про святого і заснованому ним монастирі, в т. ч. спірні відомості про походження св. Галла.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru