//

У Шотландії дві акушерки-католички програли судовий процес: суд зобов'язав їх робити аборти

У Шотландії дві акушерки-католички програли судовий процес проти лікарні, в якій працювали. Співробітниці однієї з клінік в Глазго виступали в суді, захищаючи своє право згідно релігійних переконань не приймати участі у проведенні абортів.

 

Единбурзький суд визнав, що заявники в силу своїх обов'язків не беруть безпосередньої участі в абортах. В цьому сенсі, їх релігійні переконання «поважаються належним чином».

 

Позивачі пояснили, що вони завжди відмовлялися приймати участь в проведенні абортів. Проте останнім часом, у зв'язку зі зміною напрямку діяльності лікарні і закриттям однієї з сусідніх клінік, кількість абортів зросла. Адміністрація клініки відмовляється щоб через релігійні погляди звільняти їх від участі в цих операціях.

 

В останні роки в Сполученому Королівстві все частіше фіксуються випадки порушення прав християн. У липні минулого року Європейський суд з прав людини розглядав скарги про дискримінацію за релігійною ознакою чотирьох християн з Великобританії. Британські суди неодноразово відхиляли їх право одягатися і діяти згідно віри. Дві з чотирьох скарг стосувалися випадків звільнення з роботи за відмову зняти натільний хрестик, вигляд якого начебто ображав релігійні почуття клієнтів.

 

За матеріалами sedmitza.ru