//

У Сарагосі триває Світовий Конгрес Католицької Освіти

Школа – місце надії на права людини – під таким девізом в Сарагосі триває XVII Всесвітній Конгрес Католицької Освіти. У ньому бере участь більше 700 осіб з 104 країн. Інавгураційну промову виголосив кардинал Зенон Грохолевскі, префект Конгрегації Католицької Освіти.

 

У своєму виступі глава ватиканської дикастерії закликав держави до фінансування католицьких шкіл, а також інших центрів, що забезпечують свободу вибору для батьків. Кардинал Грохолевскі сказав, що Бенедикт XVI рішуче захищає право на життя і на свободу віросповідання, як цінності, які не підлягають обговоренню. Недостатньо того, щоб держава дала дозвіл на різні освітні центри, яких вимагають батьки. "Вкрай важливо, щоб ці центри фінансувалися за рахунок державних коштів, як і будь-які інші, тому що в протилежному випадку деякі батьки будуть дискримінованими при виборі школи", – заявив префект Конгрегації католицької освіти. На його думку, католицькі політичні діячі та законодавці "мають почуватися покликаними" через вчення Папи про це, підтримувати закони, які черпають знання з християнської освіти. Освіта не має бути заснована на "етичному і моральному релятивізмі" в сучасному суспільстві, але зосередитися на людських цінностях. Кардинал Грохолевскі також висловився проти "тихої смерті", тобто  абортів та евтаназії.

 

Учасники з більш ніж 100 країн усього світу дискутують про те, як захищати права людини і моральні та етичні цінності в освіті. Мета зустрічі – народити надію і відкрити нові горизонти для майбутнього. "Школа, як важливе місце освіти поряд з сім'єю, має стати простором, де сіється насіння надії, яке потім дасть плоди впевненості та ентузіазму з приводу майбутнього", – наголошують організатори.

 

Світовий Конгрес Католицької Освіти закінчиться 21-го жовтня.


За матеріалами: Radio Watykańskie