//

У Росії вперше дитину залишили в бебі-боксі

 Вперше з моменту появи в Росії спеціальних бебі-боксів у ньому анонімно залишили дитину, повідомила Олена Редько, керівник департаменту охорони здоров'я Краснодарського краю.

 

Сталося це ввечері 28 листопада в Сочі. Стан здоров'я залишеної в бебі-боксі дівчинки задовільний.

 

"Вночі  22:47 спрацювала сигналізація на дисплеї. Чергова зміна побачила, що в бебі-боксі перебуває дитина. Це дівчинка, вага 3,5 кілограма, приблизний вік близько двох-трьох тижнів. Дитина здорова.  Готуємо документи для переведення дівчинки в дитячий будинок ", - повідомив Євген Філіппов, головний лікар Сочинського перинатального центру.

 

З його слів, поки збираються документи, дитина може знаходитися в перинатальному центрі до 30 днів. Якщо в цей період з'явиться мати дівчинки і захоче забрати дитину, то за допомогою експертизи ДНК буде встановлюватися спорідненість.

 

Як розповів головний лікар, біля дитини ніяких документів, іграшок або речей не було.

 

Керівник департаменту охорони здоров'я Краснодарського краю повідомила, що про залишену дівчинку повідомлять органи опіки.

 

Адміністрація Краснодарського краю закупила п'ять бебі-боксів, в яких жінки зможуть анонімно залишити небажаних новонароджених дітей. Перші три вже встановлено в Сочі, Новоросійську та Армавірі, ще два найближчим часом з'являться в Краснодарі. Таким чином, влада регіону вирішила дати шанс немовлятам потрапити в добрі руки і не стати жертвами злочинів.

 

Анонімна відмова від дітей має багатовіковий досвід у багатьох країнах, у тому числі в Італії, Чехії, Франції. У Росії перша подібна установа відкрита після підписання імператрицею Катериною Другою маніфесту про заснування в Москві "сирітського будинку" з шпиталем для бідних породіль.


За матеріалами www.cnlnews.tv