//

У римській клініці почав працювати центр «Exit», де проводитимуть операції під час пологів

У римській багатопрофільної клініці «Джемеллі» пройшла презентація центру «Exit», в якому буде практикуватися особлива техніка - терапія під час пологів. Центр з'явився завдяки співпраці клініки «Джемеллі» і ватиканської дитячої лікарні «Бамбіно Джезу". Нова техніка полягає в хірургічному втручанні на новонародженому безпосередньо в момент пологів та відділення дитини від матері. Для цього продовжується час, що проходить між народженням і обрізанням пуповини, таким чином забезпечуючи кровообіг і приплив кисню від матері. Це дозволяє лікарям втрутитися у випадках патологій плоду, які зазвичай перешкоджають реанімації новонародженого в пологовому відділенні: наприклад, у випадках травми хребта, важких захворювань легенів, кардіопатії і злоякісної пухлини. На цьому етапі лікарі використовують час, необхідний для таких дій, як установка внутрішньовенних катетерів, бронхоскопії або видалення пухлин. Техніка, що застосовується в центрі «Exit», дозволить рятувати новонароджених від інвалідності через неврологічні патології або від смерті, практично неминучу в інших умовах. Діяльність «Exit» заснована на міждисциплінарному підході: тут працює гінеколог і анестезіолог, неонатолог, ЛОР, генетик, психолог, рентгенолог, хірург, а також молодший медичний і технічний персонал.


В ході презентації терапевтичного центру професор Джованні Скамбья, який очолює Відділ захисту жінки і дитини в клініці «Джемеллі», сказав, що техніка « Exit» представляє собою оптимізацію захисту життя, що народжується і надію для всіх батьків, які очікують народження дитини з діагнозом патології плоду. Сама техніка не є новою, але центр «Exit»буде першим відділенням такого роду в Європі. У ньому вже врятували життя двом новонародженим, прооперованим в липні місяці. Техніка терапії під час пологів є ефективною у разі будь якої аномалії, що перешкоджає виживанню дитини. Операції проводяться після консультації Комітету з біоетики і за згодою матері або обох батьків.


«Дати дитині, що народжується, можливість вперше заплакати означає дати їй можливість посміхатися все життя, - сказав на презентації центру директор Відділення неонатології в лікарні« Бамбіно Джезу »П'єтро Баголан. - Завдяки техніці «Exit» моменти народження і першої операції співпадають, немов даючи дитині можливість народитися двічі».


Як підкреслив головний лікар відділення акушерської патології, центр «Exit» може змінити життя тих людей, для яких очікування дитини замість того, щоб стати найщасливішим моментом в житті, виявляється періодом тривоги і відчаю. «Exit», таким чином, стане «вирішальним засобом у щоденній боротьбі на захист життя, що народжується».

 

За матеріалами radiovaticana.org